cinemaXP

усещане за кино

New York, New York

without comments

За седма година поред в Ню Йорк се провежда фестивал на българското кино. Между 7 и 13 декември всеки, който се намира понастоящем в Голямата ябълка, може да гледа филми, които в България се прожектират едва ли не тайно. Както се полага на фестивал, ще има гости, паралелни събития и награда на публиката в размер $1000 (ако се вярва на прес информацията, нулите са наистина само три).

От друга страна, след като в края на Киномания хванах „Ловен парк“ и „Moon Lake“, си мисля доста за съвременното българско кино. Много ми е интересно, как един зрител, емигрирал в САЩ и стигнал онова ниво на носталгия, при което се слуша Слави и се поръчва лютеница онлайн, би възприел тези нови заглавия. Дали ще види недостатъците им или напротив, ще попие жадно всеки детайл, защото дори слабостите на филма ще имат сантиментална стойност?

Аз все пак не съм емигрирала и понеже акумулирах доста негативна енергия около разни кинематографични неща у нас, дръпнах си един куп „прехвалени“ родни филми и съм в процес на интензивно гледане. Тези дни към Коледа ще седна и ще опиша резултатите.

to be continued

Written by admin

декември 8th, 2009 at 1:52 am

Posted in новини

Leave a Reply