cinemaXP

усещане за кино

Светът е голям и Стефан Китанов дебне отвсякъде

with one comment

Може би сте мярнали тук-таме в новините, че съвсем скоро започва една нова фестивална инициатива с името „СФФ за учащи“. По този повод в Actualno.com има просторно интервю със Стефан Китанов. Любимият ми откъс: „Началото е на 12 октомври със „Светът е голям…“. С това се отбелязва и 1 година от непрекъснато прожектиране на филма в българските киносалони.“

Честно казано, мислех че вече са минали поне 2-3 години откакто това заглавие е flood-нало всички местни салони (че и международни фестивали). Филмът е приятен, режисьорът също е готин, но от това постоянно въртене на едни и същи неща, те просто се обезценяват в очите на публиката.

On a side note, не мога да разбера какъв е този извратен начин на мислене сред мениджърите на българските кина. Например, много исках този уикенд да гледам „Кървави скали“ на кино. Но защо да показват нов филм, когато може за 6347-и път да видим „Кика“, „Апартаментът“ или „Една добра жена“? За никого не е тайна, че някои салони въртят ленти с отдавна изтекли права за киноразпространение, а после реват, че имало пиратство! По същата логика, за да не би нещо ново и различно да обсеби драгоценната им програма, тази година Филмини няма да се провежда в „Дома на киното“, а ще се подели между Одеон, Червената къща и бар Амстердам. Дам.

Written by admin

октомври 9th, 2009 at 12:07 pm

Posted in micro

One Response to 'Светът е голям и Стефан Китанов дебне отвсякъде'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Светът е голям и Стефан Китанов дебне отвсякъде'.

  1. So damn true.

    UZUMAKI

    9 окт. 09 at 19:54

Leave a Reply